Ελεύθερες οι μετεγγραφές για Κύπριους φοιτητές

Ελεύθερες οι μετεγγραφές για Κύπριους φοιτητές

Τροπολογία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Σε αυτήν υπάρχουν, μεταξύ των άλλων, διατάξεις για τις μετεγγραφές, τις επανεγγραφές φοιτητών και για τη διαδικασία της αντιστοιχίας των σχολών και Τμημάτων.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα δικαιώματος μετεγγραφής σε φοιτητές που κρατούνται σε καταστήματα κράτησης. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει η αντιστοιχία του γνωστικού αντικειμένου και του Τμήματος στο οποίο έχουν εισαχθεί οι φοιτητές.


Δεν είναι όμως η μοναδική ρύθμιση για τις μετεγγραφές καθώς με άλλη διάταξη παρέχεται η δυνατότητα μετεγγραφής σε φοιτητές κυπριακής καταγωγής και σε Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Παράλληλα, για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των διαδικασιών αρμοδιότητας του Υπουργείου που αφορούν τη διαδικασία των μετεγγραφόμενων φοιτητών στα ΑΕΙ και θέματα φοιτητικής μέριμνας, όπως η χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος, η σίτιση των φοιτητών, η στέγαση κλπ, θα παρέχεται η δυνατότητα σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να έχει πρόσβαση σε στοιχεία και πληροφορίες των φορολογούμενων.

Καταργείται η αυτοδίκαιη διαγραφή των φοιτητών λόγω μη εγγραφής σε δυο εξάμηνα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr