StudentLife: Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του Pokemon Go είναι γεγονός!

StudentLife: Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του Pokemon Go είναι γεγονός!

Ο 18χρονος είχε βγει να ψάξει για πόκεμον και έπεσε νεκρός όταν δέχθηκε τα πυρά αγνώστων στην πόλη Τσικουιμούλα

Έπειτα από τα πολλά και απίστευτα περιστατικά με τα πόκεμον για τα οποία έχουμε γράψει τις τελευταίες ημέρες (καβγάδες, χωρισμοί, τραυματισμοί), την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι λίγες μόλις ημέρες έπειτα από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, ένας 18χρονος έπεσε νεκρός όταν δέχθηκε τα πυρά αγνώστων στην πόλη Τσικουιμούλα, στην Γουατεμάλα.


Ο άτυχος νέος, Τζέρσον Λόπεζ Ντε Λεόν, είχε βγει στους δρόμους της πόλης για να κυνηγήσει πόκεμον, έχοντας μαζί του έναν 17χρονο ξάδερφό του. 

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες είδαν ότι οι δύο νέοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή για το Pokemon Go και την χρησιμοποίησαν για να τους εντοπίσουν και στη συνέχεια για να ανοίξουν -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- πυρ εναντίον τους!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Independent», όταν η αστυνομία έφτασε στη σημείο του φόνου εντόπισε τουλάχιστον 20 κάλυκες από σφαίρες και τώρα ψάχνει να βρει ένα φορτηγάκι μέσα στο οποίο φέρονται να επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση, τα δύο παιδιά περπατούσαν κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής με τα κινητά, ψάχνοντας για πόκεμον, όταν ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση. Οι νεαροί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο της περιοχής, ωστόσο, λίγη ώρα έπειτα από την εισαγωγή του, ο 18χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν ξέρω γιατί πήγε έξω. Είχε ξαπλώσει όταν ο ξάδερφός του του έστειλε μήνυμα και το ζήτησε να κατεβάσουν το παιχνίδι και να πάνε έξω να παίξουν», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους η μητέρα του άτυχου νέου, Ροζαλίντα.

Ο θάνατος του Τζέρσον φαίνεται πως είναι ο πρώτος που συνδέεται με το Pokemon Go, ωστόσο, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ποιος ήταν ο ρόλος του παιχνιδιού και σε ποιο βαθμό αυτό συνδέεται με το φονικό. Σύμφωνα με τις αρχές, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο οι δράστες να εντόπισαν τους νέους χάρη στην εφαρμογή.

Τι συμβαίνει με το Pokémon Go;

Το Pokémon Go είναι ένα δωρεάν mobile game, που αναπτύχθηκε από τη Niantic για συσκευές iOS και Android. Το παιχνίδι συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα στον πραγματικό χώρο, λαμβάνοντας μέσω GPS τις πραγματικές τοποθεσίες που βρίσκονται οι χρήστες.

Το Pokémon Go κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιουλίου σε αρκετές χώρες του κόσμου. Σταδιακά εξαπλώθηκε παγκοσμίως με ταχύτατους ρυθμούς.

Η χρήση του GPS και της κάμερας των συμβατών, με το παιχνίδι, συσκευών είναι απαραίτητη και επιτρέπει στους gamers να πιάνουν Pokémon σε διαφορετικές τοποθεσίες, να τα εκπαιδεύουν και να λαμβάνουν μέρος σε μάχες των εικονικών πλασμάτων. Τα Pokémon εμφανίζονται στις οθόνες των συσκευών δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται στον πραγματικό χώρο.

H μεγάλη ανταπόκριση που είχε το Go ανά τον κόσμο, δημιούργησε αρκετά τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι servers να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση. Αρκετοί από τους επίδοξους χρήστες αναγκάστηκαν να αναμένουν αρκετές μέρες, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν λογαριασμό και να παίξουν το παιχνίδι.

Ωστόσο, το Pokémon Go έχει δημιουργήσει και διαμάχες καθώς έχουν παρατηρηθεί ατυχήματα και κρούσματα δημόσιας αναταραχής σε κάποιες τοποθεσίες.

Το παιχνίδι αποτελεί αναβίωση της σειράς κινουμένων σχεδίων, Pokémon, που χωρίζεται σε τέσσερις χρονολογικά διαδοχικές σειρές στην Ιαπωνία. Η σειρά και η αγάπη των παιδιών που παρακολουθούσαν επί έτη, τον Asch Ketchum και την παρέα του να κυνηγούν Pokémon, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς του game.

Στην Ελλάδα όπως γράφει η ΕΡΤ έχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση, με τους «εκπαιδευτές» να δίνουν ραντεβού σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, με σκοπό να βρουν σπάνια πλάσματα και να ανακαλύψουν τον κόσμο των Pokémon.

Το κίνητρο για περιπέτεια, η αγάπη για τη σειρά ή τα videogames, η ανάγκη για κοινωνικοποίηση και νέες δραστηριότητες, έχει ωθήσει αρκετό κόσμο να εγκαταστήσει το Go. Οι εξορμήσεις στην καλοκαιρινή Αθήνα και άλλες πόλεις, ίσως έχουν «βγάλει» πολύ κόσμο από το σπίτι.

Κάποιοι το θεωρούν μόδα, κάποιοι κάνουν λόγο για παράλογη φρενίτιδα, το σίγουρο είναι ότι το Pokémon Go εμφανίζει τεράστια επιτυχία και αναμένουμε να δούμε αν ήρθε για να μείνει.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr