FoititikaNea Newsroom
Διδακτορικές Υποτροφίες

Πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας της Γαλλικής Κυβέρνησης 2018-2019

Έχοντας ως στόχο την έναρξη ή την ενίσχυση επιστημονικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου, hΥπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος χορηγεί υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας σύντομης διάρκειας, σε νέους Έλληνες επιστήμονες με σημαντική ερευνητική δυναμική και προοπτικές, σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς, με την υποστήριξη του  Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας.

Η υποτροφία, διάρκειας 1-4 μηνών, χορηγείται αποκλειστικά για το τρέχον έτος.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά τα ερευνητικά πεδία που εντάσσονται στους τομείς της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας. Προτεραιότητα δίνεται στα μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου για τη καινοτομία MAZINNOV.

Οι τομείς προτεραιότητας είναι οι εξής:

Κριτήρια επιλεξιμότητας

Στόχος

Οι υποτροφίες αυτές δίνουν στους νέους Έλληνες ερευνητές τη δυνατότητα να εργαστούν σε μια γαλλική ερευνητική ομάδα, η οποία υπάγεται σε ένα Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, έναν ερευνητικό οργανισμό ή μια επιχείρηση.

Οι υποτροφίες πρέπει να συμβάλλουν στην έναρξη και την ενίσχυση των ελληνογαλλικών συνεργασιών όσον αφορά την έρευνα και την καινοτομία.

Κριτήρια επιλογής

Θα δοθεί προτεραιότητα στις ερευνητικές προτάσεις που:

Παροχές

Η υποτροφία διάρκειας από 1 έως 4 μήνες χορηγείται αποκλειστικά για το τρέχον έτος.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 1704 ευρώ το μήνα.

Άλλες παροχές:

Κατάθεση υποψηφιότητας/Κατάρτιση φακέλου

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, συμπληρώνοντας όλα τα υποχρεωτικά πεδία. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συνταχθεί κατά προτίμηση στη γαλλική γλώσσα, αλλά είναι δυνατόν και στην αγγλική σε περίπτωση που η αγγλική γλώσσα είναι η γλώσσα εργασίας.

Διαδικασία:

 Δικαιολογητικά που πρέπει να επισυνάπτονται στην αίτησή σας

Προσοχή!

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την Φόρμα υποψηφιότητας πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.