FoititikaNea Newsroom
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πληθωρισμός τροφίμων / Έρευνα φοιτητών του ΕΕΠΥΟ

Φοιτήτριες και φοιτητές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών επισκέφθηκαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού (31/05/2023) και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή (01/06/2023) με συνοδεία του Διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) κ. Αθανάσιου Σταυρακούδη.

Οι επισκέψεις αυτές οργανώθηκαν από το ΕΕΠΥΟ στα πλαίσια έρευνας για τις αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα που παρατηρούνται εδώ και 2 χρόνια τόσο στη χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.


Οι φοιτητές μας έχουν συμμετάσχει σε μεγάλης κλίμακας δειγματοληψίας τιμών από super market της χώρας (κυρίως στα Ιωάννινα, αλλά και σε άλλες περιοχές) με αντικείμενο τη μελέτη του ελεύθερου αλλά και του αθέμιτου ανταγωνισμού ως έναν από πολλούς παράγοντες καθορισμού των τιμών.

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τους φοιτητές μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ιωάννης Λιανός . Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εισηγήσεις για το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού δόθηκαν από:

Σχετικό βίντεο: Το ΕΕΠΥΟ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή (01/05/2023) εισηγήσεις πραγματοποίησαν σχετικά με το παρατηρητήριο τιμών και τους μηχανισμούς καταπολέμησης αθέμιτου ανταγωνισμού οι:

Σχετικό βίντεο: Το ΕΕΠΥΟ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Αθανάσιος Σταυρακούδης
Αναπληρωτής Καθηγητής
Διευθυντής ΕΕΠΥΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.