FoititikaNea Newsroom
Γεωπονικό Παν. Αθηνών

Καινοτόμες ιδέες φοιτητών για την αξιοποίηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Τέσσερις καινοτόμες ιδέες για την αξιοποίηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων παρουσίασαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, οι φοιτητές του ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παρουσίαση έγινε στη Βιβλιοθήκη του ΓΠΑ, με τους φοιτητές να αποδεικνύουν ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Πρυτανικές αρχές, εκπρόσωποι του Υπ. Γεωργίας, οι Πρόεδροι των εμπλεκομένων Τμημάτων, Καθηγητές από το Γεωπονικό, το Οικονομικό και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέλη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ (ΚΕΜΕΛ), στελέχη συναφών επιχειρήσεων και οργανισμών και πολλοί φοιτητές.

Τα επιχειρηματικά σχέδια που εκπονήθηκαν, όπως διαβάζουμε στο newpost.gr αποδεικνύουν ότι η παραγωγή και εμπορία ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριότητας με πολύ καλές προοπτικές εσωτερικής κατανάλωσης αλλά και εξαγωγών. Το κυρίαρχο προσόν των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι η εξαιρετική ποιότητά τους, ενώ η μεγαλύτερη απειλή είναι η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος που προέρχεται από την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ORGANIC OLIVE LEAF TEA
Ε. Λέκκα, Μ. Γεωργίου, Δ. Κάβουρας, Π. Ντούρλαρη, Μ. Ουζούνη

VAYA SUPERFOODS
Δ. Ζερκούλης, Γ. Αργυρόπουλος, Δ. Παπαδάκος, Ι. Σαλαπάτας, Α. Στεφανή

ORANGE JUICE VMS
Γ, Βασιλάκος, Α. Μπγιάλας, Γ. Ρινακάκης, Ν. Χρόνης

OLIVESAUCE
Δ. Τσαλόπουλος, Ε. Βασιλείου, Ν. Καλούδης, Α. Μπαλαλή, Δ. Φώτου