FoititikaNea Newsroom
Πανελλήνιες 2020

Συμβουλές προς τους υποψηφίους λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών 2020

Συμβουλές για τους Μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 από τον Όμιλος Φροντιστηρίων "Πουκαμισάς" σε συνεργασία με τα «Φοιτητικά Νέα».

Αγαπητοί Μαθητές,


Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020. Μία εξεταστική δοκιμασία που πραγματοποιείται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που ασφαλώς ανέτρεψαν πολλά δεδομένα και καθιερωμένα στην προετοιμασία των Υποψηφίων. Ο Όμιλος των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες της περίστασης με υψηλού επιπέδου διαδικτυακά μαθήματα και με πλήρη εφαρμογή του συστήματος. Επιθυμώντας, λίγες μέρες πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις να σας βοηθήσουμε στον μέγιστο βαθμό, έτσι ώστε να εκπληρώσετε τα όνειρα και τους στόχους σας αναφορικά με τις σπουδές σας, έχουμε καταγράψει − καθοδηγούμενοι από την εδώ και 32 χρόνια εμπειρία μας − κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να αντεπεξέλθετε σε αυτήν τη δοκιμασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία ευκαιρία για να ξεκινήσετε τις σπουδές σας· σίγουρα, όμως, δεν είναι η μόνη. Συνεπώς, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτές τις Εξετάσεις με ηρεμία και, σε καμία περίπτωση, να μη δημιουργείτε στο μυαλό σας τον μύθο ότι από αυτές μονάχα εξαρτάται το μέλλον και η επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Επιπλέον, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία εκπαιδευτική δοκιμασία ανάλογη με αυτές που έχετε αντιμετωπίσει τόσα χρόνια στη σχολική και τη φροντιστηριακή σας διαδρομή.

Το μυστικό, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι να συμμετέχετε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σκεπτόμενοι θετικά, κάτι που είναι βέβαιο ότι μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία στη ζωή μας με αισιοδοξία, πρακτικότητα και αποτελεσματικότητα. Αν θέλουμε, λοιπόν, να καταγράψουμε και να συνοψίσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές, μπορούμε να αναφέρουμε τις εξής:

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΩΡΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ:

Φροντίζουμε να έχουμε απαραιτήτως μαζί μας:

  1. Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
  2. Δελτίο Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)
  3. Τρία στιλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα
  4. Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
  5. Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό
  6. Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Στόχος μας, πλέον, είναι το επόμενο μάθημα!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό μας δελτίο με τη συμβουλευτική υποστήριξη των Καθηγητών. Υπάρχουν μαθητές που πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και Μαθητές που τα πήγαν λιγότερο καλά. Το όποιο αποτέλεσμα κρίθηκε κυρίως από την προσπάθεια και την προετοιμασία που είχαν κάνει, σε όλα τα χρόνια της σχολικής τους διαδρομής, αλλά και σε μεγάλο βαθμό από την ψυχική τους ηρεμία, τη συναισθηματική ασφάλεια και τη συγκέντρωση που είχαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του εκάστοτε μαθήματος. Το βέβαιο είναι πως η πορεία της ζωής του καθενός, σε καμία περίπτωση, δεν κρίθηκε μόνο από την επίδοσή του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η συμβουλή μας είναι να αντιμετωπίσετε αυτές τις Εξετάσεις ως μία ακόμα εμπειρία στη ζωή σας, και μάλιστα διδακτική και δημιουργική, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Οι ευκαιρίες στη ζωή μας είναι πραγματικά ανεξάντλητες, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να τις κυνηγήσουμε και να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

Σας ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία!

Τα «Φοιτητικά Νέα», σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, θα μεταδίδουν τα θέματα και τις λύσεις των εξετάσεων. Μείνετε Συντονισμένοι!

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.