FoititikaNea Newsroom
Κοινωνία

Επίδομα 1.532 ευρώ από την ΔΥΠΑ

Πρόκειται για ένα σχετικά «άγνωστο» επίδομα της ΔΥΠΑ που γεμίζει τον λογαριασμό ειδικής κατηγορίας ανέργων, με 1.532 ευρώ εφάπαξ.

Ειδικότερα, είναι ένα από τα επιδόματα ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης που δεν γνωρίζουν όλοι και το οποίο αφορά το επάγγελμα των φορτοεκφορτωτών. Παράλληλα, έσκασε νέο 500ευρω επίδομα ανάσα 


Ποιους αφορά το επίδομα

Οι ασφαλισμένοι που έχουν απασχοληθεί σε συγκεκριμένο (κρίσιμο) χρονικό διάστημα ως φορτοεκφορτωτές λιμένων και ξηράς, είναι δυνατόν να λάβουν ειδική συμπληρωματική παροχή ανεργίας με ιδιαίτερους όρους που ρυθμίζονται από την ΥΑ 34097/29.12.98.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις

Η Ειδική Συμπληρωματική Παροχή Ανεργίας χορηγείται, εφόσον οι αιτούντες:

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 31 Μαΐου κάθε έτους στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ του τόπου κατοικίας των ενδιαφερομένων.

Βήμα – βήμα η υποβολής της αίτησης

Κατά την υποβολή της αίτησης ο ασφαλισμένος:

Tα απαραίτητα δικαιολογητικά

Μετά την κατάθεση της αίτησης ξεκινά η επεξεργασία της από την Υπηρεσία και η ένταξη στην ειδική επιδότηση βάσει των εξής στοιχείων:

Υπολογισμός τελικού ποσού – Τι ισχύει για την έκδοση της απόφασης

Κατόπιν της επεξεργασίας της αίτησης εκδίδεται απόφαση από την Υπηρεσία είτε εγκριτική είτε απορριπτική, την οποία ο ασφαλισμένος παραλαμβάνει από την Υπηρεσία στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται (όπου την υπέβαλε αρχικά ή την μετέφερε), ενώ η απόφαση εμφανίζεται και στις e-services ΔΥΠΑ.

Η επιδότηση καταβάλλεται εφάπαξ.

Το ύψος της προκύπτει από τον εξής τύπο:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.