Ζητούν από φοιτητές να προπληρώσουν το δωμάτιο της φοιτητικής Εστίας

Ζητούν από φοιτητές να προπληρώσουν το δωμάτιο της φοιτητικής Εστίας

Για τον κίνδυνο τουλάχιστον 100 φοιτητές και φοιτήτριες να εγκαταλείψουν ακόμα και τις σπουδές τους επειδή δεν θα έχουν δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία προειδοποιεί ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας.

Όπως καταγγέλλει, πάρα το γεγονός ότι έκαναν αίτηση για δωμάτιο, δεν θα πάρουν δωμάτιο λόγω των σοβαρών ελλείψεων στη φοιτητική στέγαση.


Επισημαίνει επίσης ότι και να πάρουν κάποιοι δωμάτιο, θα πρέπει να προπληρώσουν το κόστος της διαμονής για όλο το ακαδημαϊκό έτος. Τα ποσά που καλούνται να προπληρώσουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για δωμάτιο είναι 400 ευρώ για μονόκλινο και 150 ευρώ για δίκλινο. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «με βάση την εμπειρία προηγούμενων ετών, υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να προπληρώσουν όλο το ποσό προκαταβολικά».

Ο Σύλλογος απαιτεί να γίνουν διευκολύνσεις με δόσεις ή έναντι αντιτίμου για όποιους φοιτητές ή φοιτήτριες αδυνατούν να προπληρώσουν όλο το ποσό. Απαιτεί επίσης να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των αιτούντων στέγαση.

Καλεί επίσης τον πρόεδρο του ΤΕΙ και την Εφορεία Εστιών να μην εμμείνουν σε αυτή την απόφαση, αλλά και τον περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο να συμβάλουν με το κύρος τους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Καλούν επίσης σε συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους μαζικούς φορείς (επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου).

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr