Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2015: Ποιοι δικαιούνται τα 1000 ευρώ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2015: Ποιοι δικαιούνται τα 1000 ευρώ

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων στις γραμματείες των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα του 2015. Συγκεκριμένα το επίδομα αφορά φοιτητές που σπουδάζουν σε σχολές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Είσαι δικαιούχος του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος; (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ)


Οι δικαιούχοι για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2015 για να λάβουν τα 1.000 ευρώ θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Η προθεσμία που έχουν οι φοιτητές για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα, είναι μέχρι και την Τρίτη 31/3/2015.

Το Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της.

Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στην Σχολή ή το Τμήμα.

Για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000,00 ευρώ , προσαυξανόμενο κατά 3.000,00 ευρώ για κάθε προστατευμένο παιδί πέραν του ενός.

Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3000 κατοίκων.

Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή.

Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.

Όσοι διαμένουν στη φοιτητική εστία ή σε συμβεβλημένα από το Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία, δεν δικαιούνται το επίδομα.

Ο φοιτητής πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης ή υπήκοος άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε αναλυτικά όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για το φοιτητικό – στεγαστικό επίδομα για το 2015. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr