Μητσοτάκης: Οι ηγεσίες των πανεπιστημίων να συμμορφωθούν με τον νόμο για να μην χαθεί η εξεταστική

Μητσοτάκης: Οι ηγεσίες των πανεπιστημίων να συμμορφωθούν με τον νόμο για να μην χαθεί η εξεταστική

«Το υπουργείο θα κάνει τη δουλειά του ώστε να επισημάνει στις ηγεσίες των πανεπιστημίων τι πρέπει να κάνουν για να συμμορφωθούν με τον νόμο» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξελλες κάλεσε τα πανεπιστήμια να «συμμορφωθούν με το νόμο», με αφορμή τις καταλήψεις αλλά και την άρνηση τμημάτων να κάνουν εξεταστικές με ψηφιακά μέσα καθώς τίθεται σε κίνδυνο το αδιάβλητο.


«Όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους. Το νομικό πλαίσιο είναι πολύ σαφές και το υπουργείο θα κάνει τη δουλειά του ώστε να επισημάνει στις ηγεσίες των πανεπιστημίων τι πρέπει να κάνουν για να συμμορφωθούν με τον νόμο και να υπηρετήσουμε πιστεύω αυτό το οποίο όλοι θέλουμε σε πρώτη φάση να μην χαθεί η εξεταστική. Χαίρομαι γιατί σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και γιατί φαίνεται να υπάρχει μία εκτόνωση και σε αυτό το κύμα των καταλήψεων» είπε συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τις αντιδράσεις φοιτητών, αντιπολίτευσης καθώς και την άρνηση σχολών για τηλεξετάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αποτελούσε κορωνίδα του προγράμματος της ΝΔ, κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται γιατί νομοθετούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεν θα κάνουμε πίσω, το σχέδιο νόμου θα νομοθετηθεί πριν το τέλος του μήνα» είπε και τόνισε ότι ο βασικός πυρήνας του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να αλλάξει.

Εγκύκλιοι για "διαδικτυακές εξετάσεις" και "τηλεργασία"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr