Περιστέρα Μπαζιάνα: Η φοιτήτρια του Πoλυτεχνείου της Πάτρας, 23 χρόνια στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ και κρατάει την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο ως νέος πρωθυπουργός της χώρας τα πράγματα θα αλλάξουν τόσο για τον ίδιο όσο και για τη γυναίκα που βρίσκεται ήδη 23 χρόνια στο πλευρό του, από την εποχή που και οι δύο ήταν μαθητές.

Ποια είναι λοιπόν η σύντροφος του νέου πρωθυπουργού;

Η Περιστέρα Μπαζιάνα, Μπέτυ όπως την φωνάζουν όλοι, είναι μόλις 40 ετών. Γεννημένη στην Καρδίτσα, έζησε στην Αθήνα και μόλις τελείωσε το Λύκειο πέρασε στο Πολυτεχνείο Πάτρας, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Με τον νυν σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκε στα μαθητικά έδρανα και κανείς από τους δυο τους δεν φανταζόταν πως ο εφηβικός τους έρωτας θα κατέληγε μερικά χρόνια αργότερα στη συμβίωση και στη δημιουργία της δικής τους οικογένειας. Η πρώτη τους επαφή έγινε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Ανθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν πως η Μπέτυ είναι η γυναίκα που εμπνέει τον Αλέξη Τσίπρα, του δίνει δύναμη να συνεχίσει τους πολιτικούς του αγώνες και τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές.


Η Μπέτυ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι 23 χρόνια μαζί και έχουν δημιουργήσει τη δική τους όμορφη οικογένεια. Και οι δυο τους δηλώνουν κατά του γάμου, για αυτό το λόγο δεν έχουν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, έχουν όμως υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια μένουν κάτω από την ίδια στέγη. Σήμερα είναι ευτυχισμένοι γονείς δύο αγοριών. Ο 4 ετών Παύλος και ο 2 ετών Ορφέας είναι τα δυο αγόρια που ολοκλήρωσαν την ευτυχία του ζευγαριού και οι δύο γονείς προσπαθούν να τα κρατάνε όσο πιο μακριά γίνεται από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι μόνες φωτογραφίες της είναι από ελάχιστες εμφανίσεις της στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα σε επισκέψεις τους σε θεατρικές παραστάσεις ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μια από τις πλέον τελευταίες κοινές εμφανίσεις τους ήταν στον γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου και πάλι αυτό που χαρακτήρισε την παρουσία της ήταν μια λέξη: διακριτικότητα.

Όσοι γνωρίζουν τη Μπέτυ Μπαζιάνα, μιλάνε για μία ήρεμη προσωπικότητα που ζει μία φυσιολογική ζωή και νιώθει άβολα με τη δημοσιότητα. Συχνά ακολουθεί το σύντροφό της στις πολιτικές του υποχρεώσεις, ποτέ όμως δε δίνει στόχο και δε μιλάει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, οι δημοσιογράφοι που την αποκαλούν «Πιστή Πηνελόπη» για την αφοσίωση και τη στήριξη που δείχνει τόσο χρόνια στον Αλέξη Τσίπρα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr