FoititikaNea Newsroom
Μεταπτυχιακές Υποτροφίες

Υποτροφίες Ιδρύματος Ωνάση (2024-2025) έως 1200€ το μήνα για 3 χρόνια + 5000€

Υποτροφίες: Το Ίδρυμα Ωνάση ετοιμάζεται να υποδεχθεί νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες και λαμπρά μυαλά που θα κάνουν την κοινωνία μας καλύτερη.

Ο Στέλιος ανακαλύπτει νέα φάρμακα με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Χριστίνα μελετά τη χρήση νανοσωματιδίων για τη θεραπεία του καρκίνου. Η Ειρήνη ανοίγει νέους δρόμους στην περιβαλλοντική πολιτική. Ο Δημήτρης αναζητά νέες εξισώσεις στη θεωρητική φυσική. Η Χριστίνα θέτει τις βάσεις της ψηφιακής ηθικής. Η Μελπομένη αναδεικνύει το έργο του Κ. Π. Καβάφη στη Γαλλία. Η Κατερίνα χτίζει νέες γέφυρες επικοινωνίας στα ψηφιακά μέσα. Εκείνοι, μαζί με άλλους 7.660 κατοίκους, ανοίγουν νέους δρόμους με τη γνώση, το ταλέντο και τις ιδέες τους, που κάνουν την κοινωνία μας καλύτερη. Από το 1978 έως σήμερα, το Ίδρυμα Ωνάση εργάζεται συστηματικά για την απελευθέρωση δυνάμεων στο εξωτερικό, μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών, εστιάζοντας στις επιστήμες του μέλλοντος. 


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Η Πόλη του Αύριο μεγαλώνει χάρη σε εσάς. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 ξεκίνησε.

Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να μελετήσουν προσεκτικά το κείμενο της Ανακοίνωσης Υποτροφιών που περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφιών, τις ειδικεύσεις και τα επίπεδα σπουδών. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό στο Onassis Directory μέσω του παρακάτω συνδέσμου και να περάσουν με επιτυχία το αρχικό στάδιο υποβολής αίτησης, για να μπορέσουν να συμπληρώσουν την αίτηση και να ανεβάσουν σταδιακά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών. Η ηλεκτρονική αίτηση μπορεί να υποβληθεί επιτυχώς μόνο αν συνοδεύεται από τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 29 Φεβρουαρίου 2024.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την Ανακοίνωση Υποτροφιών, τους σχετικούς όρους και τα δικαιολογητικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στην παρακάτω Προκήρυξη, στις Συχνές Ερωτήσεις και στον Κανονισμό Υποτροφιών, ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Υποτροφιών, μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα (+30) 2103713053, -054, -055, -056, -057.

Η Προκήρυξη των Υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση (2024-2025)

1. Γενικά

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-20251 θα χορηγηθούν:

Ελληνικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα


Ημερομηνία έναρξης από 1/9/2024 ή 1/10/2024 και εξής και σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι υποτροφίες δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

Σημειώνεται ότι οι Ελληνοκύπριοι και οι Έλληνες ομογενείς θα πρέπει να επιλέξουν στο πεδίο της Εθνικότητας: «Ελληνική».


2. Σπουδές στο Εξωτερικό: Επιστημονικοί κλάδοι και Ειδικεύσεις1

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

- στα Βαλκάνια, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και στις γεωπολιτικές και οικονομικές τους σχέσεις

- στην επίδραση σε γεωπολιτικό επίπεδο & σε επίπεδο στρατηγικής των ψηφιακών, τεχνολογικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και ενεργειακών εξελίξεων παγκοσμίως

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΦΥΣΙΚΕΣ & ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ


Η επιλογή του επιστημονικού κλάδου/ ειδίκευσης γίνεται βάσει των επιδιωκόμενων σπουδών. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μία ειδίκευση ή ένα επιστημονικό κλάδο από τους ως άνω αναφερομένους. Εξαίρεση αποτελούν τα διεπιστημονικά προγράμματα.

2 Με έμφαση στην Καβαφική έρευνα σε διδακτορικό επίπεδο


Σπουδές στο Εξωτερικό: Όροι και Προϋποθέσεις

Πανεπιστημίου

Οι υποψήφιοι δεν υποχρεούνται να καταθέσουν πρόσθετο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αν:

i. που συμμετέχουν σε επίσημα διακρατικά προγράμματα, όπου η μία χώρα είναι η Ελλάδα

ii. που είναι ήδη εγγεγραμμένοι, ή έχουν οριστική αποδοχή για εκπόνηση διδακτορικού σε Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έως 31/5/2024, αλλά πραγματοποιούν ή πρόκειται να πραγματοποιήσουν μέρος της διδακτορικής τους έρευνας σε Πανεπιστήμιο/Ερευνητικό Κέντρο του Εξωτερικού, χωρίς να λάβουν επίσημο τίτλο και από αυτό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. ότι υπάρχει επιβεβαιωμένη γραπτή συμφωνία μεταξύ των 2 Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Ελλάδας και Εξωτερικού, με τη σύμφωνη γνώμη των εποπτών καθηγητών, για την αποδοχή του υποψήφιου διδάκτορα για έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού, με αναφορά στο διάστημα παραμονής στο εξωτερικό για την υλοποίηση της έρευνας και το περιεχόμενο αυτής
  2. ότι απομένουν κατ’ ελάχιστον 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα έρευνας στο Εξωτερικό, συνεχόμενα ή μη, κατά την έναρξη χορήγησης της υποτροφίας

1 Βάσει της κλίμακας γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες

2 Αφορά μόνο στους άρρενες υποψήφιους. Δεν χορηγείται αναστολή υποτροφίας για εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας.


Σπουδές στο Εξωτερικό: Διαδικασία υποβολής αίτησης

Με την υποβολή αίτησης για υποτροφία ο υποψήφιος δηλώνει ρητά και ανέκκλητα ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της παρούσας ανακοίνωσης, του Κανονισμού Υποτροφιών και της σχετικής
αίτησης / υπεύθυνης δήλωσης.
Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν είναι εφικτό να υποβληθούν οριστικά.
Αιτήσεις που δεν πληρούν οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις της παρούσας ανακοίνωσης αποσύρονται από τη διαδικασία αξιολόγησης

Σπουδές στο Εξωτερικό: Δικαιολογητικά

  1. Φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας.
  2. Βιογραφικό Σημείωμα (έως 2 σελίδες) στα ελληνικά.
  3. Αντίγραφο πτυχίου & αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών με τον τελικό μέσο όρο βαθμολογίας έως 29/2/2024.1
  4. Βεβαίωση σειράς κατάταξης αποφοίτησης Πανεπιστημίου.2
    α. από όλους τους υποψήφιους για τις προπτυχιακές σπουδές.

    β. από τους υποψήφιους για διδακτορικές σπουδές που δεν πληρούν τον ελάχιστο βαθμολογικό όρο μεταπτυχιακού για τις μεταπτυχιακές σπουδές.
  5. Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου & αναλυτική βαθμολογία.
    Υποψήφιοι που δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές πρέπει να υποβάλουν αναλυτική βαθμολογία ή έκθεση προόδου επόπτη για την άριστη επίδοση.
  6. Επίσημο πιστοποιητικό ξένης γλώσσας.
  7. Περίληψη πτυχιακής/ διπλωματικής (εφόσον έχει εκπονηθεί) & μεταπτυχιακής εργασίας (εφόσον έχει εκπονηθεί) έως 3 σελίδες εκάστη.
  8. Δύο συστατικές επιστολές στα ελληνικά ή αγγλικά από Καθηγητές Πανεπιστημίου3. Οι επιστολές υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτήσεων από τους υπογράφοντες Καθηγητές, οι οποίοι λαμβάνουν σχετικό e-mail, εφόσον έχουν συμπληρωθεί από τους υποψήφιους ορθά τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο Καθηγητή/ ακαδημαϊκό email/ ιδιότητα - θέση).
  9. Αποδεικτικό αλληλογραφίας (e-mail σε μορφή .pdf) ή αντίγραφο αίτησης για όλα τα πανεπιστήμια που έχουν δηλωθεί στην αίτηση ή βεβαίωση αποδοχής από το πανεπιστήμιο τελικής επιλογής ή πιστοποιητικό εγγραφής για όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι. Για διακρατικά προγράμματα διδακτορικών σπουδών στο Εξωτερικό, όπου η μία χώρα είναι η Ελλάδα, όπως και για τους υποψήφιους που είναι ήδη εγγεγραμμένοι ή πρόκειται να εγγραφούν σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αλλά πραγματοποιούν ή πρόκειται να πραγματοποιήσουν μέρος της διδακτορικής τους έρευνας σε Πανεπιστήμιο/Ερευνητικό Κέντρο του Εξωτερικού, χωρίς να λάβουν επίσημο τίτλο από αυτό: Υπογεγραμμένη Βεβαίωση με την γραπτή συμφωνία μεταξύ των 2 Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Ελλάδας και Εξωτερικού, για την αποδοχή του υποψήφιου διδάκτορα για έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού, με αναφορά στο διάστημα παραμονής στο εξωτερικό για την υλοποίηση της έρευνας και το περιεχόμενο αυτής.
  10. Πρόγραμμα Επιδιωκόμενων σπουδών (για όλα τα Πανεπιστήμια που έχουν δηλωθεί στην αίτηση): πληροφορίες για τη διάρκεια, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, το απαιτούμενο επίπεδο ξένης γλώσσας, τα προσφερόμενα μαθήματα, τον κατάλογο διδασκόντων και το κόστος φοίτησης.
  11. Δήλωση τελικής επιλογής προγράμματος με το κόστος σπουδών & τον τρόπο κάλυψης αυτού μέχρι 31/5/2024.2
  12. Έγχρωμο portfolio μεγέθους Α4 σε .pdf για τους υποψήφιους στον κλάδο της Αρχιτεκτονικής και στον κλάδο του Βιομηχανικού Σχεδιασμού & Σχεδιασμού Προϊόντων.
  13. Για υποψήφιους διδακτορικών σπουδών: Ερευνητική πρόταση έως 3.000 λέξεις με την ακόλουθη δομή: αντικείμενο, στόχος & πρωτοτυπία της έρευνας, ανάγκη πρόσθετης έρευνας στην προτεινόμενη θεματική περιοχή, μεθοδολογία, αναλυτικό χρονοδιάγραμμα με τα προβλεπόμενα στάδια ολοκλήρωσης των σπουδών, ενδεικτική βιβλιογραφία & βιογραφικό σημείωμα επόπτη καθηγητή.
    ή Περιγραφή κατά προσέγγιση του προτεινόμενου θέματος διατριβής (εάν δεν έχει ορισθεί ακόμη) & βιογραφικά σημειώματα πιθανών εποπτών καθηγητών.
  14. Κατάλογος δημοσιεύσεων και οι περιλήψεις αυτών (έως 500 λέξεις εκάστη).
  15. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (ή ταυτότητας ομογενούς).
  16. Αντίγραφο visa ή/και οποιοδήποτε πρόσθετο έγγραφο πιστοποιεί τη νόμιμη είσοδο και παραμονή στη χώρα (π.χ. Ι-20, J1, κ.λπ.) για υποψήφιους που σπουδάζουν ήδη σε Ηνωμένο Βασίλειο/ Η.Π.Α./Καναδά.
  17. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (για άρρενες υποψήφιους).

Όλα τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν σε μορφή .pdf
Δεν απαιτείται επικύρωση των δικαιολογητικών.
Απαιτείται μετάφραση για όσα δικαιολογητικά είναι σε άλλη γλώσσα, εκτός της ελληνικής & της αγγλικής.
Δεν απαιτείται μετάφραση των πιστοποιητικών γνώσης ξένης γλώσσας.


Οι απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων απαιτείται να υποβάλουν συνοδευτικά παράρτημα διπλώματος για τη διαβάθμιση βαθμολογίας, διάκρισης & χαρακτηρισμού των πτυχίων.
2 Σχετικό προσχέδιο διατίθεται στο κείμενο των Συχνών Ερωτήσεων (FAQ).
3 Οι ενδεικτικοί άξονες περιεχομένου της συστατικής επιστολής αναφέρονται στο κείμενο των Συχνών Ερωτήσεων (FAQ).


Σπουδές στο Εξωτερικό: Διάρκεια και Ύψος Υποτροφίας

Ηλεκτρονική Αίτηση για Σπουδές στο Εξωτερικό

3. Σπουδές στην Ελλάδα: Επιστημονικοί κλάδοι και Ειδικεύσεις1


1 Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο για μία ειδίκευση και μόνο για σπουδές σε δημόσια Πανεπιστήμια. Η επιλογή του επιστημονικού κλάδου/ ειδίκευσης γίνεται βάσει των επιδιωκόμενων σπουδών.


Σπουδές στην Ελλάδα: Όροι και Προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι δεν υποχρεούνται να καταθέσουν πρόσθετο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αν:


1 Βάσει της κλίμακας γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες
2 Αφορά μόνο στους άρρενες υποψήφιους. Δεν χορηγείται αναστολή για εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας.


Σπουδές στην Ελλάδα: Διαδικασία υποβολής αίτησης

Σπουδές στην Ελλάδα: Δικαιολογητικά

    1. Φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας
    2. Βιογραφικό Σημείωμα (έως 2 σελίδες) στα ελληνικά
    3. Αντίγραφο πτυχίου & αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών με τον τελικό μέσο όρο βαθμολογίας έως 29/2/20241
    4. Βεβαίωση σειράς κατάταξης αποφοίτησης Πανεπιστημίου2:
    5. Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου & αναλυτική βαθμολογία (εάν έχει αποκτηθεί μεταπτυχιακός τίτλος)
    6. Επίσημο πιστοποιητικό ξένης γλώσσας (εάν απαιτείται γνώση ξένης γλώσσας βάσει μεταπτυχιακού προγράμματος)
    7. Περίληψη πτυχιακής/ διπλωματικής (εφόσον έχει εκπονηθεί) & μεταπτυχιακής εργασίας (εφόσον έχει εκπονηθεί) έως 3 σελίδες εκάστη
    8. Δύο συστατικές επιστολές στα ελληνικά ή αγγλικά από Καθηγητές Πανεπιστημίου3. Οι επιστολές υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτήσεων από τους υπογράφοντες Καθηγητές, οι οποίοι λαμβάνουν σχετικό e-mail, εφόσον έχουν καταχωρηθεί από τους υποψήφιους ορθά τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο Καθηγητή/ ακαδημαϊκό email/ ιδιότητα - θέση).
    9. Αποδεικτικό αλληλογραφίας (e-mail σε μορφή .pdf) ή αντίγραφο αίτησης για όλα τα πανεπιστήμια που έχουν δηλωθεί στην αίτηση ή βεβαίωση αποδοχής από το πανεπιστήμιο τελικής επιλογής ή πιστοποιητικό εγγραφής για όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι
    10. Πρόγραμμα Επιδιωκόμενων σπουδών (για όλα τα Πανεπιστήμια που έχουν δηλωθεί στην αίτηση) & ΦΕΚ μεταπτυχιακού προγράμματος με πληροφορίες: για τη διάρκεια, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, το απαιτούμενο επίπεδο ξένης γλώσσας, τα προσφερόμενα μαθήματα, τον κατάλογο διδασκόντων και το κόστος φοίτησης
    11. Αντίγραφο προκήρυξης ή/και ανακοίνωσης μεταπτυχιακού προγράμματος μέχρι 31/5/2024
    12. Έγχρωμο portfolio μεγέθους Α4 σε .pdf για τους υποψήφιους στην ειδίκευση του Αστικού Σχεδιασμού
    13. Κατάλογος δημοσιεύσεων και οι περιλήψεις αυτών (έως 500 λέξεις εκάστη) εάν υπάρχουν
    14. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (ή ταυτότητας ομογενούς)
    15. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (για άρρενες υποψήφιους)

Όλα τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν σε μορφή .pdf
Δεν απαιτείται επικύρωση των δικαιολογητικών.
Απαιτείται μετάφραση για όσα δικαιολογητικά είναι σε άλλη γλώσσα, εκτός της ελληνικής & της αγγλικής.
Δεν απαιτείται μετάφραση των πιστοποιητικών γνώσης ξένης γλώσσας.


1 Οι απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων απαιτείται να υποβάλουν συνοδευτικά παράρτημα διπλώματος για τη διαβάθμιση βαθμολογίας, διάκρισης & χαρακτηρισμού των πτυχίων.
2 Σχετικό προσχέδιο διατίθεται στο κείμενο των Συχνών Ερωτήσεων (FAQ)
3 Οι ενδεικτικοί άξονες περιεχομένου της συστατικής επιστολής αναφέρονται στο κείμενο των Συχνών Ερωτήσεων (FAQ)


Σπουδές στην Ελλάδα: Διάρκεια και Ύψος Υποτροφίας

*Σε περίπτωση ύπαρξης μόνο εξόδων 1ης εγκατάστασης, το εφ’ άπαξ ποσό ανέρχεται σε EUR 1.500

4. Διαδικασία Αξιολόγησης

  1. Βαθμός πτυχίου/μεταπτυχιακού, σειρά κατάταξης αποφοίτησης & βαθμολογική επίδοση στα συναφή με την επιδιωκόμενη ειδίκευση μαθήματα
  2. Το κύρος του Πανεπιστημίου αποφοίτησης
  3. Το επίπεδο γνώσης ξένων γλωσσών
  4. Οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, οι ανακοινώσεις σε συνέδρια & η ενδεχόμενη πρακτική εμπειρία του υποψήφιου (προϋπηρεσία, πρακτική άσκηση, εθελοντική εργασία)
  5. Το κύρος του Πανεπιστημίου και του επιδιωκόμενου προγράμματος σπουδών για τα οποία υποβάλει αίτηση ο υποψήφιος
  6. Το κείμενο αιτιολόγησης του υποψήφιου (περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αίτηση) στο οποίο αναλύονται οι λόγοι επιλογής της συγκεκριμένης ειδίκευσης, των συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών, Πανεπιστημίου & Επόπτη Καθηγητή (ειδικά για τα διδακτορικά), καθώς και οι μελλοντικές επιδιώξεις του υποψήφιου μετά το πέρας των σπουδών του.
  7. Οι συστατικές επιστολές και οι υπογράφοντες αυτές
  8. Για υποψήφιους διδακτορικών σπουδών: το θέμα της διδακτορικής διατριβής. Εξετάζεται κυρίως αν το θέμα έχει πρωτοτυπία, ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον και κοινωνική ανταποδοτικότητα για τη χώρα μας
  9. Στον κλάδο της Αρχιτεκτονικής και τον κλάδο του Βιομηχανικού Σχεδιασμού & Σχεδιασμού Προϊόντων τα δείγματα εργασίας
  10. Κατά την αξιολόγηση δίδεται προτεραιότητα σε υποψήφιους που έχουν εξασφαλίσει οριστική αποδοχή ή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα σπουδών

Οι υποψήφιοι όλων των γνωστικών πεδίων μπορεί να κληθούν κατά το διάστημα Μαΐου - Ιουνίου 2024 σε τηλεφωνική συνέντευξη, εάν απαιτηθεί από τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους.

5. Διαδικασία Επιλογής και Αποτελέσματα 

Για την ενεργοποίηση της υποτροφίας και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το Ίδρυμα, ο υπότροφος απαιτείται να καταθέσει βεβαίωση οριστικής εγγραφής στο πρόγραμμα για το οποίο του χορηγείται υποτροφία, αντίγραφο ποινικού μητρώου και αντίγραφο ατομικού λογαριασμού τραπέζης στον τόπο σπουδών.

6. Οφέλη για τους Υποτρόφους

*Υφίσταται χωριστή ανακοίνωση για τα προγράμματα του Συνδέσμου Υποτρόφων

Ηλεκτρονική Αίτηση για Σπουδές στην Ελλάδα

Συχνές ερωτήσεις 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κανονισμός

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2024

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

-24 μήνες για μεταπτυχιακές σπουδές, ή κατ’ εξαίρεση 36 μήνες, σε περιπτώσεις που αυτό απαιτείται από το πρόγραμμα σπουδών, χωρίς δυνατότητα παράτασης.

-36 μήνες για σπουδές διδακτορικού επιπέδου, με δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μέγιστης παράτασης 12 μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι η πρόοδος του υποτρόφου είναι άριστη και δεν έχουν παρέλθει 4 έτη από την ημερομηνία πρώτης εγγραφής ή υπό την προϋπόθεση ότι η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης στο Πρόγραμμα υπερβαίνει τα 4 έτη.

ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

 

 

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος/Υπότροφος αντίστοιχα ασκήσει κάποιο από τα ανωτέρω δικαιώματα, θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να ικανοποιήσουμε το σχετικό αίτημά εντός των προβλεπομένων στη νομοθεσία χρονικών προθεσμιών (ενός μήνα με δυνατότητα παράτασης για άλλους δυο μήνες αν απαιτείται λόγω πολυπλοκότητας του αιτήματος ή του αριθμού των αιτημάτων), ενημερώνοντας τον συγκεκριμένο υποψήφιο/Υπότροφο αντίστοιχα γραπτώς για την ικανοποίηση του αιτήματος, άλλως για τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος ή την ικανοποίηση αυτού.

Σημειώνουμε ότι η άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις και περιορισμούς που ορίζει ο νόμος, π.χ. ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε ένα αίτημα εάν δεν λάβουμε τα στοιχεία ταυτοποίησης που είναι απαραίτητα για την προστασία των δεδομένων σας και να επιβεβαιώσουμε ότι εσείς κάνετε το αίτημα, ή διαγράψουμε πληροφορίες που ενδέχεται να είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε, προκειμένου να συμμορφωθούμε με κάποια υποχρέωση ή να επιδιώξουμε τα έννομα συμφέροντά μας.

Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων που αφορούν στην επεξεργασία των Δεδομένων θα πρέπει να γίνεται εγγράφως με αποστολή του σχετικού αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος υποψήφιος/Υπότροφος αντίστοιχα διαφωνεί με την απόκριση σε σχετικό αίτημά του και την επεξεργασία των Δεδομένων του που κάνουμε σύμφωνα με το παρόν, δικαιούται να απευθύνει αίτημα στην αρμόδια εποπτεύουσα αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), στα στοιχεία επικοινωνίας (www.dpa.gr| 1-3 Kifissias Ave., Athens 115 23 |

+30 210 6475600 | Fax: +30 210 6475628 | Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΄Η ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΣΟ ΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ WWW.ONASSIS.ORG.

«H πόλη των Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα έθετε σε εφαρμογή όλα τα επιτεύγματά τους με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών της»

Γνωρίστε κάποιους από τους χιλιάδες κατοίκους που ζουν στην Πόλη του Αύριο την τελευταία δεκαετία:

Ιωάννης Κατσαντώνης – Υπότροφος 2021
Τιμήθηκε με το Doctoral Student Rising Star Award για το 2023 από τον Τομέα Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κέημπριτζ. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη διερεύνηση της ανθρώπινης δράσης στα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και στην ανακάλυψη των υποκείμενων μηχανισμών μέσω των οποίων οι μαθητές μπορούν να συμβάλουν ενεργά στα δικά τους ακαδημαϊκά επιτεύγματα και να ενδυναμωθούν στη μάθησή τους.

Παναγιώτης Κυριακόπουλος – Υπότροφος 2019
Συγκαταλέγεται στη λίστα “30 under 30” του Forbes Greece για το 2023, χάρη στην έρευνα και τη συμβολή του στην ανάδειξη της σημασίας των τεχνολογικών πάρκων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με το Study UK Alumni Award 2022 του Βρετανικού Συμβουλίου, στην κατηγορία Business and Innovation. Επίσης, έχει λάβει για δύο συνεχόμενα έτη βραβείο Αριστείας στην Έρευνα από το Adam Smith Business School του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, για την έρευνά του στα τεχνολογικά πάρκα, τη διεθνοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διεθνή επιχειρηματικότητα και τη διεθνή στρατηγική επιχειρήσεων.

Λεωνίδας Ρωμανός Νταβράνογλου – Υπότροφος 2016

Συγκαταλέγεται στην ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης η οποία τον Νοέμβριο του 2023, κατά τη διάρκεια ερευνητικού ταξιδιού στις ζούγκλες της Παπούα, ανακάλυψε ότι το σπάνιο θηλαστικό με την ονομασία Έχιδνα του Ατένμπορο δεν έχει εξαφανιστεί.

Μαρία Ρούσου – Υπότροφος 2018

Βραβεύτηκε το 2023 από την Εθνική Φυτοκομική Εταιρεία της Γαλλίας για τη διατριβή της στο πεδίο της αρχαιοβοτανικής, με θέμα «Εξέλιξη του αρχαίου περιβάλλοντος και εκμετάλλευση των φυτικών πόρων στην Προκεραμική Νεολιθική Εποχή στην Κύπρο».

Ευγενία Αρσένη – Υπότροφος 2004

Τιμήθηκε με το Study UK Alumni Award 2023 του Βρετανικού Συμβουλίου, στην κατηγορία Culture and Creativity.

Βασίλειος Δημακόπουλος – Υπότροφος 2021
Συγκαταλέγεται στη λίστα “30 under 30” του Forbes Greece για το 2022. H startup Aisthesis Medical, στην οποία είναι συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος, συλλέγει βιοσήματα και κλινικές πληροφορίες, με σκοπό την παροχή ενός εξατομικευμένου πλάνου προσδιορισμού των χειρουργικών επιπλοκών.

Βασίλειος Κουτσούμπας – Υπότροφος 2022
Συγκαταλέγεται στη λίστα “30 under 30” του Forbes Greece για το 2022. Είναι συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού WeFor, που ασχολείται με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γενιάς Ζ.

Σωζήτα Γκουντούνα – Υπότροφος 2002
Τιμήθηκε με το Study UK Alumni Award 2022 του Βρετανικού Συμβουλίου στην κατηγορία Culture and Creativity.

Μανώλης Ευθυμίου – Υπότροφος 2021
Είναι μέλος της ομάδας ΑΜΖ Driverless του πανεπιστημίου ΕΤΗ της Ζυρίχης, η οποία ανακηρύχθηκε πρώτη στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό Formula Student Germany, στην κατηγορία Engineering Design.

Αρασέλη Λαιμού – Υπότροφος 2010
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αρασέλης Λαιμού έκανε πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου έλαβε Ειδική Μνεία και βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Σωτήρης Πετρίδης – Υπότροφος 2015
Η ταινία “Re-Live”, που έκανε μαζί με την Τάνια Ναναυράκη, βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας στο Comic-Con International Independent Film Festival 2022 του Σαν Ντιέγκο.

Αλέξανδρος Μεζαρί – Υπότροφος 2016
Τιμήθηκε με το Humboldt-Prize 2022 από το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου για την καλύτερη διδακτορική διατριβή της χρονιάς, με θέμα την ποινική ευθύνη των μελών Διοικητικού Συμβουλίου με εποπτικές αρμοδιότητες σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Ευθαλία Αγγελοπούλου – Υπότροφος 2015
Ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του Καθηγητή Νευρολογίας κ. Σωκράτη Παπαγεωργίου, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον Τομέα της Υγείας και των Κοινωνικών Υποθέσεων, στην Κατηγορία Εφαρμοσμένης Ιδέας των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.